9.3.2019. 19:20
0
Sloboda i Željezničar na Tušnju podijelili bodove
U susretu 22. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su večeras Sloboda i Željezničar podijelili bodove odigravši 0:0.

Prije početka utakmice minutom šutnje odata je počast preminulom golmanu Širokog Brijega Krešimiru Bandiću.

Iako je susret najavljen kao derbi, nije igrom opravdao takav značaj, osim u prvih dvadesetak minuta, kada su obje ekipe imale nekoliko prilika za gol.

U 18. minuti Mehmed Alispahić je makazicama zaprijetio golmanu gostiju Vedranu Kjosevskom, ali je bio neprecizan. 

Minutu kasnije Antonio Pavić je natjerao domaćeg golmana Gorana Vukliša da panterskim skokom odbije loptu koja je išla uz samu stativu i spriječi pogodak.

U 22. minuti ponovo je šut isprobao Alispahić, ali je Kjosevski loptu izbacio u korner.

U finišu prvog poluvremena u šesnaestercu  Slobode došlo je do "koškanja" igrača dva tima, ali su se strasti brzo smirile.

Drugo poluvrijeme ponudilo je mršav nogomet, bez mnogo izglednih prilika, baš kao da su se i jedni i drugi zadovoljili podjelom plijena.

Sloboda je tako upisla drugi bod iz tri posljednja susreta, uz samo jedan postignuti gol, dok je Željezničar osvojio četvrti i zadržao se u krugu ekipa koje pretendiraju na plasman u Evropsku ligu.




(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.