20.3.2019. 11:37
0
Miralem Pjanić pozvao sve dobre ljude da se uključe u projekat Roditeljske kuće
Za ambasadora projekta “Roditeljska kuća Tuzla" izabran je vrhunski sportista i nogometni reprezentativac BiH Miralem Pjanić koji je danas zvanično predstavljen javnosti.

Već tri godine funkcioniše Roditeljska kuća u Sarajevu u kojoj je 150 porodica boravilo dok se njihovi mališani liječili od najtežih bolesti. Fikret Kubat, predsjednika Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka kazao je da su zemljište za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli dobili od UKC Tuzla, a izgradnja bi trebala početi ove godine. Kuća će imati pet apartmana i koštat će oko 700.000 maraka.

"Nadam se da ćemo uspjeti da izgradimo tu kuću i da naša dječica i u Tuzli i iz Brčko Distrikta imaju adekvatan smještaj, psiho-socijalnu podršku. Želim da Miralem bude naš glas u BiH i cijelom svijetu i da naša djeca imaju punu podršku da budu sretna i da se vrate svom djetinjstvu.“

Miralem je kazao da je Tuzla njegov rodni grad i da je projekat Roditeljske kuće izuzetno važan.

„Pomoć roditelja djeci dok borave u Roditeljskoj kući je najbolje što mogu imati, tako da je ovo velika priča. Nadam se da ćemo uspjeti što veći broj ljudi senzibilirati za ovu priču i institucije koje mogu da pomognu da pomognu. Djeca to zaslužuju“. 

Pjanić je istakao da je on samo mali dio te priče, a da svi imaju mogućnost da pomognu. 

Kubat je istakao da još uvijek ne postoji sistemsko rješenje za finansiranje Roditeljske kuće u Sarajevu.

"Mi i dalje insistiramo i apelujemo na institucije da pronađu nešto dugoročno kako za Sarajevo tako i za Tuzlu. Sutra će to biti Roditeljska kuća u Bihaću ili neki drugi projekat. Mi radimo velike stvari za djecu, za roditelje, za cijelu društvenu zajednicu i apelujemo da se iznađe neki grant koji će biti redovan koji će biti dovoljan za redovne troškove Roditeljske kuće i u Sarajevu i Roditeljske kuće u Tuzli kada se izgradi.“



Pjanić je mališanima podijelio i potpisane lopte što je za male heroje bio dovoljan razlog za osmijeh. 

Atifa Buldić Bešić majka je djevojčice koja se liječila i u Sarajevu i u Tuzli i koja je boravila u Roditeljskoj kući tokom procesa liječenja. Djevojičica se sada liječi u Tuzli, a istakla je da je nemjerljiv značaj Roditeljske kuće za mališane i njihove roditelje dok se liječe. Posebno se zahvalila Miralemu Pjaniću što će biti glas i djece i rodtelja.  

„Apeliram na sve dobre ljude da se uključe u ovu priču da izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzlu“.  

Roditeljska kuća u Tuzli sadržavat će 400 m2 životnog prostora, 5 apartmana za smještaj, dnevni boravak, kuhinju i igraonu za djecu. Izgradnja druge Roditeljske kuće na području FBiH koštat će cca 720.000 KM.


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.