16.4.2019. 22:57
0
Barcelona nadigrala Manchester United i prošla u polufinale
Ekipa Barcelona je odnijela pobjedu u prvom susretu na Old Traffordu rezultatom 1:0, a večerašnji meč koji se odigrao na Camp Nou opet je završen u korist Barceloninih igrača.

Barcelona je već u prvom vremenu osigurala prolazak. 

Naime, osim prednosti u gostima na svom stadionu su uspjeli postići dva pogodtka. 

Prije prvog pogodtka bio je sviran i penal za Barcelonu u 11. minuti. Međutim, nakon što je sudija pregledao snimak odluka je promijenjena i nije bilo izvođenja penala. 
 
Prvi pogodak zabilježen je u 16. minuti kada je Ashley Young skoro poklonio loptu Lionelu Messiju koji je znao iskoristiti priliku i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogoditi za 1:0.

Nedugo zatim, u 20. minuti, Barcelona je zabilježila i drugi pogodak, a krivac za to bio je David De Gea. 

Messi je šutirao sa skoro istog mjesta, ali veoma loše desnom nogom. Međutim, lopta je ipak  prošla ispod golmana Uniteda za 2:0.

Za potpuni fijasko Crvenih đavola pobrinuo se Philippe Coutinho u 60. minuti. 

Na ovaj susret došlo je i više stotina navijača Manchester Uniteda, međutim oni su putem društvenih mreža prenijeli svoje negativno iznenađenje. 

Kako su naveli, iako su plaćali karte čak 120 eura, nije im dozvoljeno da unesu vodu na tribinu, a također su nezadovoljni veličinom zaštitne ograde koja je postavljena ispred njih i kroz koju je jako teško vidjeti šta se dešava na terenu.


(Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.