26.4.2019. 8:34
0
Iskusni napadač otkrio: Mourinho je u Realu sve ubio psihički, čak i Ronalda
Nekadašnji napadač Arsenala, Manchester Cityja i Reala Emanuel Adebayor progovorio je o svom kratkom boravku u Kraljevskom klubu u sezoni 2010./2011. godina.

Iako je odigrao samo šest mjeseci u Realu, navijači ga pamte po korektnim igrama. Ipak, da sve nije bilo lijepo, priznao je i sam napadač, a to se posebno odnosilo ja tadašnjeg trenera  Jose Mourinha.

- U Realu se sjećam jedne utakmice kada smo na poluvremenu vodili s 3:0, a onda je Murinho ušao u svlačionicu i poludio. Udario je nogom u frižider, nabio TV, bacao boce. Ubio je sve psihički svojim ponašanjem. Sjećam se da je to i Ronaldu napravio - rekao je Adebayor pa nastavio:

"Ronaldo je tada zabio tri gola, a onda je Murinho odlučio odraditi svoj šou. Rekao je: 'Svi govore da si najbolji na svijetu, a ti igraš loše. Pokaži mi da si najbolji.' Ronaldo je mogao postići pet golova, a on je i dalje pričao samo o toj nekoj šansi koju je promašio."


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.