26.4.2019. 9:43
0
Salčinović: Nakon Čelika, mogu otići samo kući
Čelik sutra na svom terenu dočekuje GOŠK, koji će, kako je na današnjoj pres-konferenciji istakao trener Cihat Arslan, tražiti možda i posljednju prilika da osvoje važne gostujuće bodove u borbi za opstanak. Ali i Čelik, kazao je Arslan, ima svoj plan te traži izlaz iz krize i prekid serije od četiri utakmice bez pobjede.

Ovo je vrlo važna utakmica za nas, u kojoj će nam tri poena mnogo značiti. U slučaju lošeg rezultata, bila bi završena priča za nas što se tiče borbe za Evropu. Želimo pobijediti u ovom meču - kazao je Arslan, koji je istakao kako, nakon što su izborili opstanak, sudije prave greške na njihov račun.

Arslan je dodao kako je nakon gostovanja kod Zvijezde 09, gdje su poraženi s 0:4, htio razgovarati sa sudijama, ali da nije želio zato što su uvjerljivo poraženi.

-Da nismo ušli u priliku da izborimo plasman u Evropu, vjerovatno bismo imali bolje suđenje - smatra Arslan, koji sutra neće moći računati na povrijeđenog stopera Luku Miletića i Haruna Vardu, za kojeg je završena sezona te na Anela Dedića, koji će ponovo pauzirati zbog kartona.

Na novinarsko pitanje da li će, kako je najavio u medijima, uskoro napustiti ekipu, Arslan je odgovorio potvrdno.

-Onog trenutka kada ekipa bude i definitivno ispala iz trke za Evropu, ja ću odmah otići i pružiti priliku da trener koji će naredne sezone voditi tim u zadnjim utakmicama vidi s kim može ući u narednu sezonu- kazao je Arslan.

Kapiten Fenan Salčinović, koji se oporavio od povrede, nakon duže vremena sutra bi mogao ponovo zaigrati. Međutim, on je na današnjem druženju s novinarima istakao kako imaju i neke stvari koje su bitnije od sutrašnje utakmice.

Prisjetio se svojih prijatelja i navijača kluba, nedavno preminulog rahmetli Salema Brkića te jučer preminulog Sabahudina Zadića, čijim je porodicama izrazio saučešće, ali i svojih povrijeđenih kolega.  

-Malo ko zna šta su prošli Miletić i Vardo, jer sam i ja prošao takvu povredu. Želim im da se oporave i da se vrate bolji nego što jesu - kazao je Salčinović.

Salčinović je izrazio zahvalnost novom treneru Arslanu, s kojim, kako je kazao, nikada nije popio kafu niti je s njim puno razgovarao, ali da ga izuzetno cijeni.

-Ovaj čovjek ne pripada ovdje. On je puno veći level. Samo mu mogu poželjeti da ode na mjesto koje mu pripada, kao što i njegovom prethodniku (Adnan Ornek-op.a.) želim da se vrati na mjesto koje njemu pripada. A to su pioniri, pjetlići ili, najviše, kadeti - poručio je Salčinović, koji je napomenuo kako sve više razmišlja i o svoj budućnosti.

Međutim, kazao je, ne želi igrati za drugi klub, odnosno da će zadnji dan u zeničkom klubu biti i zadnji dan njegove karijere.

-Nakon 10 godina ovdje provedenih, mogu otići samo kući. Prije ove sezone nuđen mi je novi ugovor, koji nisam prihvatio. Ne znam šta će se desiti, ali tu sam i pomoći ću ekipi koliko mogu - istakao je Salčinović, koji nije krio razočarenje, kako je kazao, "fejzbuk linča".


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.