28.4.2019. 20:55
0
Kakva drama: Umalo tuča zbog gola Leedsa, Bielsa pustio gol Villi, Shefield United se plasirao u Premier ligu
Nevjerovatna stvar viđena je danas na derbi utakmici Championshipa između Leeds Uniteda i Aston Ville.

Piše: Haris Ahbabović

Utakmicu je obilježila, da tako kažemo, kontroverza oko oba gola. Naime, Leeds je poveo nakon gola Klicha iz 72. minute. Kada su igrači Ville očekivali da će domaći izbaciti loptu u aut, jer je jedan igrač gostiju ležao na travi, fudbaleri Leedsa su to vješto iskoristili i zabili gol Villi.

Potom je nastala opšta raprava na travnjaku, koja je umalo prerasla u tuču, a Marcelo Bielsa, menadžer Leeds Uniteda, tražio je od svojih fudbalera da odmah puste gol gostima, iako su Leedsu bodovi bili itekako potrebni. 

Podsjećanja radi, Leeds je danas imao kakve-takve šanse da se direktno plasira u Premier ligu, ali će nakon remija sa Villom igrati Playoff.

Adomah je postigao izjednačujući gol, ali je malo prije toga zbog sukoba sa fudbalerima Leedsa crveni karton dobio El-Ghazi.

Norwich City se već plasirao u Premier ligu, a ovaj remi sa Elland Roada značio je da se direktno u Premiership plasirala i ekipa Shefield Uniteda. Leeds United i Aston Villa će vjerovatno biti glavni konkurentni za to treće mjesto koje vodi u Premier ligu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.