1.5.2019. 20:26
0
Guardiola pregovora s Juventusom
Zvučala je nevjerovatno vijest da Juventus planira da dovede Pepa Guardiolu za trenera, a sada je osvanula informacija da su šampion Italije i španski stručnjak u poodmaklim pregovorima.

Inicijalnu vijest je prije skoro dva mjeseca plasirao novinar Luigi Guelpa iz "Il Giornalea", koji je prvi objavio i da Cristiano Ronaldo dolazi u Juventus, pa mu niko nije vjerovao, a sada je njegov kolega Luca Momblano, čija se kredibilnost nikada ne dovodi u pitanje, objavio da su se gazda Andrea Agnelli, sportski direktor Fabio Paratici i Guardiola već nekoliko puta sreli.

Juventus je osvojio osmu uzastopnu titulu, ali to više niko ne broji. U Ligi prvaka je stigao samo do četvrtfinala, pa uprava traži zamjenu Massimilianu Allegriju, ali ne po svaku cijenu.

 - Gvadriola je prvi izbor, Antonio Conte drugi, a treći ne postoji. Agnelli, Paratici i Guardiola su se sreli nekoliko puta. Gvardiola je zainteresiran. Novac za Juventus nije problem, kako za Guardiolinu plaću, tako i za pojačanja, kojih bi sigurno bilo ukoliko bi Španac došao za trenera. Problem je jedino Guardiolin ugovor sa Manchester Cityjem. Međutim, nije nemoguće da i "Građani", iz istog razloga kao i Juventus, a to je neuspjeh u Ligi prvaka, dobrovoljno raskinu ugovor s Guardiolom. Imam informacije da je Gvardiola veoma blizu klupe Juventusa - zaključuje Momblano, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.