1.5.2019. 23:02
0
Barcelona jednom nogom u finalu Lige prvaka: Nove magije Lionela Messija
Na Nou Campu je odigran polufinalni meč Lige prvaka između Barcelone i Liverpoola, a Katalonci su slavili rezultatom 3:0.

Obje ekipe su ofanzivno ušle u utakmicu, te je Liverpool tako pokazo da nije došao da se brani. Prvi pogodak smo vidjeli u 26. minuti, a strijelac gola bio je Luis Suarez. I nakon pogotka, utakmica je nastavila u istom ritmu, no do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata.

U prvih 15-ak minuta drugog dijela, Liverpool je imao terensku inicijativu, te su imali i nekoliko šansi da stignu do izjednačenja, a najbolje su imali Milner i Salah, no Ter Stegen je bio siguran na golu.

U 75. minuti, Barcelona preko Messija stiže do 2:0- A onda u 82. minuti, slobodnjak za Barcelonu i nova čarolija Messija, koji je postigao pogodak sa nešto više od 25 metara. 

Nakon toga, Liverpool je imao dvije šanse da stigne barem do jednog pogotka, no do kraja je ostalo 3:0 za Barcelonu, koja je jednom nogom već u finalu Lige prvaka.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.