2.5.2019. 19:28
0
"Sva sreća da je Iker doživio srčani udar pred doktorima Porta. Da je to bilo kod kuće, ko zna šta bi se dogodilo"
Jedan od najboljih golmana svih vremena, legendarni Iker Casillas, vjerovatno više neće igrati fudbal i njegova profesionalna karijera je tako gotova.

Piše: Haris Ahbabović

To je, naime, kazao ljekar u Portu, a sve je otkrio Ikerov menadžer Carlo Cutropía u programu “El Partidazo de Cope”, prenosi madridski AS.

-  Na polovini treninga mu je pozlilo, imao je jak bol u grudima, ustima i rukama. Nije bio svjestan da je to srčani udar. Nikad nisam vidio bilo kakve simptome kod njega. Inače, on je imao svu sreću ovog svijeta da se to desilo pred ljekarima Porta. Da se desilo kod kuće, naprimjer, posljedice bi bile nepredvidive. Već sada je on onakav kakvog ga znamo. Šali se, sretan je, on je borac i zašto ne bi igrao ponovo. Ovo je važnije od Svjetskog prvenstva, ovo je najveća pobjeda njegovog života. Iker je imao životnu prekretnicu - rekao je njegov menadžer.

- Iker se neće moći više baviti profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Moći će voditi normalan život, ali njegova je karijera završena - rekao je Juan Antonio Corbalan, španski kardiolog.

Casillas je u srijedu ujutro hitno primljen u privatnu bolnicu u Portu. Ljekari su nakon pregleda utvrdili da je golman Porta doživio srčani udar.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.