8.5.2019. 23:07
0
Lucas Moura odveo Tottenham u finale Lige prvaka!
Nakon što su u prvoj utakmici slavili sa 1:0, Ajax je večeras ugostio Tottenham, a na kraju je završeno 3:2 u korist Tottenhama.

Ajax je nešto bolje otvorio utakmicu, pa su već u petoj minuti došli do vodstva. Schone je izveo korner, a kapiten Matthijs de Ligt pogodio za 1:0. Nakon toga obje ekipe su imale po nekoliko šansi. A onda u 35. minuti, Ajax stiže i do drugog gola. Strijelac je bio Ziyech, a asistenciju je upisao Tadić. S tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Tottenham je dosta bolje ušao u nastavak utakmice, te su u 55. minuti uspjeli smanjiti na 2:1, a strijelac je bio Lucas Moura. Samo četiri minuta nakon toga, Tottenham postiže i drugi pogodak, te stiže do izjednačenja. Mrežu Ajaxa ponovo je zatresao Lucas Moura.

Nakon toga, Ajax je imao nekoliko prilika, no nisu uspjeli postići gol. 

A onda, u posljednjim sekundama utakmice, Lucas Moura postiže i treći pogodak i odvodi Tottenham u finale Lige prvaka, gdje će igrati protiv Liverpoola.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.