18.5.2019. 17:36
0
Bayern odbranio naslov prvaka, Robben i Ribery postigli pogodak na oproštaju
U posljednjem kolu njemačke Bundeslige, Bayern je na Allianz Areni slavio protiv Eintrachta rezultatom 5:1 i tako odbranio naslov prvaka.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo već u četvrtoj minuti kada je Bayern golom Comana stigao do vodstva od 1:0. Nakon toga imali su još prilika preko Alabe i Lewandowskog, no nisu iskoristili priliku. U 26. minuti su postigli pogodak, no on je poništen nakon gledanja VAR-a. Do kraja prvog dijela Bavarci su dominirali, ali ipak se na pauzu otišlo pri rezultatu od 1:0.

U nastavku šok za navijače Bayerna, pošto je Sebastien Haller izjednačio rezultat na 1:1. Ali samo tri minute kasnije, Alaba postiže pogodak za novo vodstvo Bayerna. U 58. minuti Sanchez pogađa za 3:1.
Nakon toga, u igri su ušli Ribery i Robben, koji se opraštaju od Bayerna. U 72. minuti Ribery je pogodio za 4:1, a u listu strijelaca se upisao i Robben koji je postavio konačnih 5:1.

Borussia Dortmund je slavila protiv Monchengladbacha  rezultatom 2:0, no to im nije bilo dovoljno da stignu do titule.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.