6.6.2019. 15:18
2
Mamić iskreno: U Hrvatsku se ne vraćam živ, otrovat ću se kao Praljak
Nakon što se prije nekoliko dana pojavila teza da bi Zdravko Mamić mogao biti izručen Hrvatskoj u svojevrsnoj ''zamjeni'' za bivšu sutkinju Općinskog suda u Sarajevu Lejlu Fazlagić, reporteri ''Provjerenog'' razgovarali su s bivšim čelnikom zagrebačkog Dinama.

Mamić je kazao da živ neće izaći pred hrvatski sud.

Ako me budu nasilu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti šta ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor - rekao je za emisiju ''Provjereno'' Nove TV Zdravko Mamić.

Podsjetimo, Mamić je još prošle godine u razgovoru za ''Globus'' izjavio: ''Nisam kriv, ali ako budem morao u zatvor, napravit ću isto što i Praljak!''

Podsjećamo, Optužno vijeće osječkog Županijskog suda 21. maja je, iz sedmog pokušaja, potvrdilo drugu USKOK-ovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te prihvatilo prijedlog tužilaštva da se Mamiću odredi istražni zatvor.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od decembra 2004. do decembra 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 miliona kuna, prenosi jutarnji.hr.


(Admir Oručević)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.