21.7.2019. 13:00
0
Zidane najavio odlazak Balea iz Reala
Trener španskog nogometnog velikana Reala Madrida Zinedine Zidane u subotu je tokim priprema u Houstonu izjavio da ubrzo očekuje odlazak velške zvijezde Garetha Balea, saopćila je francuska novinska agencija AFP.

Balea nije bilo u ekipi u subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Bayerna iz Münchena, koju su  Madriđani odigrali u  sklopu priprema u SAD. Utakmicu, na kojoj su igrala sva nova pojačanja Reala, među kojim i  Belgijanac Eden Hazard, dobili su Bavarci s 3:1. 

Zidane je izjavio da je razlog što  Bale nije igrao njegov skorašnji odlazak iz Reala.

- Nije bio u ekipi jer klub radi na njegovem odlasku - pojasnio je francuski strateg.

Po njegovim ocjenama brzi odlazak Balea u drugi klub je  u interesu obje strane.

Zidane nakon povratka na klupu Reala, marta ove godine, smatara da se  Bale ne uklapa u  njegove taktičke zamisli.  

Reprezentantivac Velsa se Realu pridružio prije šest godina. Od tada je kraljevski klub odigrao 231 utakmicu i postigao  102 gola. 

Za njegove usluge zanimaju se brojni klubovi, a najozbilniji kandidati su  Tottenham, Manchester United i  Bayern.


(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.