10.8.2019. 21:50
0
"Nisam nikome ništa pokazao, niti sam se okrenuo prema navijačima, a onda me neki idiot gađao flašom. To je idiot, kreten"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Fudbaleri Željezničara slavili su na Bilinom polju protiv Čelika sa 2:0 u derbiju 4. kola Premijer lige BiH.

Piše: Haris Ahbabović

Čelik je bio bolja ekipa na otvaranju utakmice, ali u ostatku meča Željezničar je taj koji je imao više od igre, što su gosti krunisali sa dva gola u drugom dijelu igre.

Utakmice je bila prekinula na nekih 10 minuta, početkom drugog poluvremena, kada su domaći navijači flašama i tvrdim predmetima gađali Amara Osima, trenera gostiju sa Grbavice.

Oba gola za Želju postigao je Sulejman Krpić. Orvi gol je postigao na samom otvaranju drugog poluvremena, dok je drugi pao u 71. minuti.

Željezničar je vodeći tim na tabeli nakon nove pobjede. Tim sa Grbavice ima 10 poena iz četiri utakmice, uz gol razliku 5:0. Čak četiri gola od pet Željinih u novoj sezoni postigao je Sulejman Krpić.

"Nisam nikome ništa pokazao, niti sam se okrenuo prema navijačima, a onda me neki idiot gađao flašom. To je idiot, kreten. Rekao bih sada i nešto drugo, ali neću, jer su ovi ljudi ovdje stranci i poštujem ih", rekao je Amar Osim na press konferenciji nakon utakmice.

"Amar danas ništa nije uradio. Niti sam gestikulirao prema nekome, dakle, ništa nisam uradio. Nemojte pravdati vaše navijače koji gađaju flašama gostujuće trenere", poručio je Osim na konferenciji.

"Ako je moja greška što sam se pojavio na klupi Željezničara, ako je to neka greška, onda sam kriv. Tačka. Nema nikakvog opravdanja da navijači gađaju trenera flašama. Ja ništa nisam učinio, ni izjavama prije utakmice, daleko od toga, niti ponašanjem na terenu za vrijeme utakmice, daleko i od toga. Često pobjedim ovdje, sad i ja malo provociram, često pobjedim u Zenici, ali drago mi je pobijediti ovdje. Odličan stadion, dobra publika, veliki klub", rekao je Osim na press konferenciji nakon utakmice na Bilinom polju.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.