13.8.2019. 15:09
0
Ronaldo otvoreno: Ja sam osvajao Ligu prvaka s više klubova, za razliku od Messija
Portugalski reprezentativac i fudbaler Juventusa Cristiano Ronaldo govorio je u dokumentarcu o svom "rivalitetu" s Leom Messijem i povukao neke paralele s "desetkom" iz Barce.

Ronaldo je naglasio da je Messi fenomenalan igrač, ali da je razlika što je on osvajao Ligu prvaka s različitim klubovima.

- Ja sam najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena. Osvajao sam to takmičenje s različitim klubovima, dok je Messi to uradio samo s Barcelonom. Bio sam najbolji strijelac Lige prvaka šest godina zaredom - kazao je Ronaldo i nastavio:

- Messi će ući u historiju fudbala kao igrač koji iz godine u godinu igra na vrhunskom nivou kao i ja. Jer ako igrate deset godina na istom nivou, postižete po 40 ili 50 golova u sezoni, onda ste najbolji.

Istaknuo je da je takav nivo teško zadržati dugo godina, ali da su njih dvojica to uspjela.

- Vjerujte, mnogo rada treba da se zadrži taj nivo godinama. Moja fizička sprema i tijelo ne padaju s neba, već se za to mora teško i naporno raditi. To kažem u šali, ali je zapravo istina - kazao je Ronaldo, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.