28.8.2019. 15:23
0
Robert Prosinečki: Drago mi je da je moj igrač iz reprezentacije zabio takav gol, veliki uspjeh Dinama i Zvezde
Popularni Žuti oduševljen je plasmanom Modrih u Ligu prvaka nakon remija 1:1 kod Rosenborga i ukupne pobjede od 3:1.

“Već smo i nakon Budimpešte pričali na temu što znači ulazak u Ligu prvaka i apsolutno je ovo nešto veliko”, kaže Prosinečki.

Reprezentativac BiH Amer Gojak zabio odlučujući gol za 1:1 u 71. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. I to kakav. Bila je to golčina s 25 metara u same desne ‘rašlje’.

“Drago mi je da je moj igrač iz reprezentacije zabio takav gol, stvarno je maestralno pogodio. Baš je u tim trenucima Rosenborg išao po drugi gol i onda je on pogodio na takav način”, rekao je Prosinečki.

Hrvatski prvak sad može izvući Crvenu zvezdu u skupini Lige prvaka u ždrijebu koji se održava u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu. Prosinečki je igrao za oba kluba i teško se može odlučiti tko bi bio u prednosti da kuglice spoje zagrebački i beogradski klub, prenosi “24sata”

“Ma velika je stvar za klubove na Balkanu što su Dinamo i Zvezda ušli u skupinu Lige prvaka, velik je to uspjeh i za jedne i za druge. Nemoj me pitati ko bi bio u prednosti da dođe do tog sraza jer ko zna ko će koga izvući. To bi sad bila samo nagađanja”, kaže Žuti i dodaje:

“U Dinamu i Crvenoj zvezdi trebaju uživati u ovom trenutku. Ušli su u Ligu prvaka, ostvarili sjajan uspjeh, triput će imati pune stadione i igrat će protiv najboljih momčadi u Evropi. To je ono zbog čega se treba radovati, a ko zna ko bi tu bio u prednosti. Ne možemo prije ždrijeba pričati o tome”.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.