31.8.2019. 21:55
2
Željezničar razbio Sarajevo rezultatom 5:2
Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Sarajevo sa 5:2. Gosti su poveli u drugoj minuti. Handžić je ubacio sa lijeve strane, a Hebibović na drugoj stativi ostao sam i matirao Erića.

Samo minutu poslije Stanić ubacuje, a Krpić glavom šutira, lopta pogađa gornji dio prečke. Naš tim je poravnao u sedmoj minuti. Veselinović je sjajno podvalio za Krpića, a ovaj rutinski savladao Kovačevića. 

U 30. minuti Veselinović je prijemom prevario Šabanovića, ušao u sredinu, a potom i šutirao, ali lopta odlazi preko gola. U 32. minuti Pavić ubacuje, lopta dolazi do E. Zeca koji u padu glavom šutira, ali Letić izbacuje u posljednji trenutak. Plavi su u 38. minuti preokrenuli. E. Zec je nakon oduzete lopte prošao po lijevoj strani, ubacio, a Krpić se odlično snašao i pogodio mrežu gostiju. U 43. minuti nakon kornera Sipović je najbolje skočio, ali udarac odlazi preko gola. Minutu poslije Sadiković iskosa gađa, ali lopta ponovo odlazi preko gola.

Sarajevo je u sudijskom vremenu prvog dijela poravnalo. Nakon ubačaja sa desne strane, Sipović je nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:2.

U prvoj minuti nastavka Bojo iskosa šutira pored gola Sarajeva. Sadiković u 54. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta odlazi malo preko gola. Željo je drugi put poveo u 59. minuti. Veselinović je snažno šutirao sa distance, Kovačević odbranio, ali odbijenu loptu u mrežu ubacuje Petar Bojo. 

Hebibović u 71. minuti prolazi kroz nekoliko naših igrača, šutira je, ali je na kraju Erić pokupio loptu. Željezničar četvrti gol postiže u 77. minuti. Nakon ubačaja sa strane, Sadiković je prihvatio loptu, prizemno šutirao, a lopta je prošla nekoliko fudbalera Sarajeva i završila u golu. U 86. minuti Šišić ubacuje, Milanović pogađa gornji dio naše prečke. U 91. minuti Veselinović nakon rolinga šutira pored gola. Konačnih 5:2 postavio je Mehmed Alispahić u sudijskom vremenu snažnim udarcem iskosa za veliku pobjedu Želje (www.fkzeljeznicar.ba)




(Lejla Trle) 

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.