5.9.2019. 22:35
0
Finska u Tampereu pobijedila Grčku i ponovo nam na tabeli pobjegla pet bodova
Fudbalska reprezentacija BiH večeras je na Bilinom polju u Zenici pobijedila selekciju Lihtenštajna rezultatom 5:0.

Piše: Haris Ahbabović

Prvi gol na utakmici postigao je Amer Gojak, koji je gol Lihtenštajna pogodio u 11. minuti nakon asistencije Edina Džeke. Haris Duljević je u 80. minuti postigao gol za 2:0, a gol za 3:0 šest minuta kasnije postiže Edin Džeko. Svega minut-dva nakon gola Džeke, konačnih 4:0 postavlja Edin Višća.

U preostale dvije utakmice grupe J kvalifikacija za Euro, Italija je danas slavila u Jerevanu protiv Armenije sa 3:1, dok su Finci pobijedili Grčku u Tampereu sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Pukki iz penala u 52. minuti.

Ta pobjeda Finaca nam ne ide na ruku, s obzirom da su nam Finci, koji su drugi, pobjegli ponovo na pet bodova razlike.

U ovoj grupi nakon pet kola vode Talijani sa maksimalnih 15 bodova, dok je Finska druga sa tri boda manje. Naša reprezentacija sada je treća i imamo sedam poena, dok je Armenija četvrta sa šest bodova. Grci imaju svega četiri boda, a posljednji Lihtenštajn je bez bodova.

Za par dana, BiH gostuje kod Armenije, Finska dočekuje Talijane, dok Grčke dočekuje Lihtenštajn.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.