26.9.2019. 14:18
0
"Mi smo osvojili ligu i Kup, ali oni su domaćin, tako da sam siguran da će biti odlična utakmica"
FOTO: FK Sarajevo
Izvlačenje parova osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine obavljeno je danas u Sarajevu, a najzanimljiviji par ove faze najmasovnijeg nogometnog takmičenja BiH čine premijerligaši Široki Brijeg i branilac titule osvajača Kupa Sarajevo.

Utakmica između prošlogodišnjih finalista Kupa BiH će biti odigrana u narednu srijedu na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu, a predstavnik FK Sarajevo Emir Hadžić ponovo očekuje veoma zanimljiv meč. 

- U prošlosezonskom finalu smo gledali dvije uzbudljive utakmice, tako da očekujem ponovo kvalitetan nogomet u Širokom Brijegu. Mi smo osvojili ligu i Kup, ali oni su domaćin, tako da sam siguran da će biti odlična utakmica - rekao je Hadžić i dodao da se od Sarajeva uvijek očekuje uspjeh, tako da svaka utakmica sa sobom nosi određeni pritisak na igrače "bordo" kluba. 

Predstavnik Širokog Brijega Dragan Soldo također očekuje dobru utakmicu i nada se uspjehu svog tima koji u posljednje vrijeme ne igra najbolje. 

- Nalazimo se u krizi rezultata, ali nadam se da ćemo nakon sinoćnje pobjede protiv Mladosti ući u seriju dobrih partija. Sarajevo brani titulu u Kupu i sigurno je da će dati sve od sebe da prođu dalje, ali Široki ne igra loše i možemo se nadati pobjedi. Na terenu ćemo se i mi pitati, a na kraju neka pobijedi bolji i spretniji - izjavio je Soldo.

U osmini finala Kupa BiH sastaju se:
Široki Brijeg - Sarajevo
Zrinjski - Sloboda
Olimpik - Tošk
Ljubić - Gošk
Željezničar - Mladost DK
Rudar Prijedor - Rudar Kakanj
Zvijezda 09 - Borac
Tuzla City - Velež

Susreti su na rasporedu 2. oktobra.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.