15.10.2019. 20:41
0
Finska pobijedila Armeniju i učvrstila se na drugom mjestu
Nogometna reprezentacija Finske pobijedila je Armeniju rezultatom 3:0 u okviru 8. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.
Na početku meča gledali smo početno ispitivanje snaga, a Finci su imali terensku incijativu. U 11. minuti Joni Kauko (Finska) je pratio centaršut sa strana i snažno pucao glavom s otprilike 11 metara, ali je lopta otišla visoko iznad gola. Šest minuta kasnije domaćini su imali novi pokušaj kada je Jona Toivio (Joona) snažno pucao iz slobodnjaka s velike udaljenosti, ali je pogodio živi zid.

U 24. minuti Armenci su imali veliku priliku kada je Arman Hovhanisijan (Hovhannisyan) ispalio projektil s velike udaljenosti u lijevu stranu gola, ali mu je sjajno odbranio golman domaće selekcije. Finci su do vodstva došli u 31. minuti kada je gol postigao Fredrik Jensen. I do kraja prvog poluvremena, Finci su bili opasniji, ali su na odmor otišli s minimalnim vodstvom. 

Finska je i na početku drugog poluvremena bila dominantnija na terenu. U 50. minuti Jensen je primio sjajan pas u šesnaestercu i našao se u dobroj situaciji za gol, ali nije bilo promjene rezultata. Finska je udvostručila prednost u 61. minuti kada je Temu Puki (Teemu Pukki) sjajno pogodio mrežu gostiju za 2:0. Finci su i nakon drugog gola, nastavili u visokom tempu. Kontrolirali su igru i gostima nisu dozvoljavali bilo kakav opasniji napad. U 77. minuti novu priliku za Fince imao je Toivio koji je odlično pucao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije, ali mu je golman Armenije lijepo odbranio. Konačan rezultat postavio je Puki koji je mrežu gostiju zatresao u 88. minuti.

Finci su se ovom pobjedom učvrstili se na drugom mjestu u grupi J sa 15 bodova, dok Armenija ima 10 kao i naša reprezentacija, koja od 20:45 sati u Atini igra protiv Grčke, piše Avaz.

(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.