6.11.2019. 15:04
0
Hrvatski fudbaler umjesto lopte šutnuo kokošku i usmrtio je
Fudbaler Jelengrada Ivan Gazdek zaradio je crveni karton zbog užasnog poteza koji je napravio na utakmici.

Naime, on se u toku utakmice zaletio i šutnuo kokošku koju je tom prilikom usmrtio, a osim crvenog kartona zaradio je i krivičnu prijavu.

"Stalno nam kokoši ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati. Teren bude pun izmeta, nehigijenski su to uvjeti. Malo sam potrčao prema kokošima kako bi ih otjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio, je**ga. Sudac je dotrčao do mene i pokazao mi izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Susjeda, čije je dvorište odmah uz teren, nije se naljutila. Ipak, meni je bilo silno žao pa sam joj poslao pismo i novu kokoš u znak isprike", rekao je Gazdek, prenosi portal "24sata.hr".

Međutim, Udruženje 'Prijatelji životinja' nije imalo razumijevanja za Gazdeka kao vlasnica kokoške, pa su ovog fudbalera prijavili policiji.

"Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji koja je umrla smrskanih kostiju i u bolovima te ćemo protiv njega podnijeti prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Za onoga tko životinju usmrti ili ju teško zlostavlja, izlaže ju patnjama i nanosi joj bol propisana je kazna zatvora do godinu dana. Nogometaš je prekršio i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu sankcionira novčanom kaznom. Sankcioniranje zlostavljača važno i zbog poruke koju sportaši i javne osobe šalju kada zlostavljanje životinja opravdavaju tobožnjom slučajnošću, 'žarom borbe', nervozom zbog rezultata na utakmici i sličnim floskulama. Snimke nedvojbeno potvrđuju da je šutiranje kokoši bilo namjerno i promišljeno! Gazdek nije niti zastao da provjeri kako je kokoš, nije pokazao žaljenje, pa opravdanja i neuvjerljiva objašnjenja koja je dao poslije utakmice očito imaju namjeru izbjegavanja osude javnosti i kaznene odgovornosti", naveli su u pomenutom Udruženju.

Priča pomenutog portala postala je hit u medijima širom svijeta koji su je prenijeli na svojim sajtovima, prenose Nezavisne.

Snimak je uznemirujući.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.