7.11.2019. 18:27
0
Dinamu se sinoć dogodilo nešto što fudbal ne pamti godinama
Dinamo je na nevjerojatan način prokockao pobjedu protiv Shakhtar (3:3) u četvrtom kolu Lige prvaka. Hrvatski prvak vodio je 3:1 do 93. minute, a zatim primio dva pogotka.

Posljednji gol pao je nakon što je Dinamov stoper Kevin Theophile-Catherine, jedan od najboljih igrača sinoćnje utakmice, bez razloga laktom udario vratara gostiju Andrija Pyatova koji je u posljednjim trenucima utakmice krenuo u napad. Sudac Felix Brych isprva nije primijetio taj udarac, ali ga je uz pomoć VAR-a naknadno vidio i dosudio jedanaesterac za goste. 

Situacija da golman izbori jedanaesterac rijetko se viđa u nogometu. Toliko rijetko da SofaScore, stranica koja prikuplja podatke sa svih bitnijih utakmica, nema zabilježenu takvu situaciju sve od 2013. godine, početka prikupljanja detaljne statistike.

Zanimljivo, u prvoj utakmici Shakhtara i Dinama (2:2) Pyatov je na sličan način bespotrebno skrivio penal, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.