17.11.2019. 8:22
0
Hrvatska preokretom obezbijedila Evropsko prvenstvo, za njom krenule još tri reprezentacije
Pet utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrano je sinoć, a četiri reprezentacije su poslije ovih utakmice obezbijedile plasman na Evropsko prvenstvo.

U grupi G, Austrija je sa 2:1 savladala Sjevernu Makedoniju golovima Davida Alabe i Stefana Lainera, te je tako obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo. Iz ove grupe, ranije, Poljska je otišla na EURO, a to su danas i potvrdili pobjedom u Jerusalemu protiv Izraela 2:1. Pogađali su Krychowiak i Piatek, dok je za domaće strijelac bio Dabbur.

Plasman na EURO obezbijedili su iz grupe C Njemačka i Holandija. Elf je savladao Bjelorusiju sa 4:0 u Monchengladbachu. Poveli su golom Gintera u 41. minutu, a onda u drugom poluvremenu pogađaju i Leon Goretzka, te dva puta Toni Kroos za ubjedljivu pobjedu. Holandija je odigrala 0:0 sa Sjevernom Irskom na strani, i to im je zbog boljeg međusobnog duela dovoljno za plasman na EURO.

Hrvatska je takođe stigla do Evropskog prvenstva i to poslije preokreta. Bozenik je u 32. minutu pogodio za 0:1 i zakoplikovao situaciju u ovoj grupi, ali je Hrvatska u drugom poluvremenu potpuno preokrenula rezultat golovima Vlašića, Petkovića i Perišića za konačnih 3:1. Na ruku im je išlo i isključenje Maka u 66. minutu utakmice, te su bez problema priveli utakmicu kraju i otišli na Evropsko prvenstvo, a Mađarima i Slovacima ostaje borba sa Velsom za odlazak na Evropsko prvenstvo kao drugoplasirana reprezentacija grupe, PRENOSI s1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.