22.11.2019. 14:38
0
Zastave BiH i Srbije na novim dresovima Eintrachta
Eintracht će u sutrašnjoj domaćoj utakmici Bundeslige protiv Wolfsburga predstaviti nove dresove.

Radi se o posebnim dresovima kojim klub želi pokazati kako u sportu nema mjesta rasizmu i diskriminaciji. Na dresu se nalazi 14 zastava država igrača koji igraju u Eintrachtu, uključujući BiH i Srbiju, a iznad zastava stoji natpis: "Mjesto za različitost."

To je glavni slogan kampanje čiji je ambasador golman Eintrachta, Kevin Trapp.

"Vjerujem da su u sportu kulturne pozadine pojedinaca beznačajne. Svi govorimo istim jezikom, fudbalskim jezikom. Nije važno ko ima kakvu boju kože ili ko praktikuje koju religiju. Dijelimo strast, imamo iste ciljeve", rekao je Trapp, prenose Nezavisne.

Slika

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.