11.12.2019. 8:52
1
Liga prvaka u svojoj historiji nije vidjela ovako nešto: Prošli dalje u Ligi prvaka, pa krenuli da se potuku sa svojim navijačima
Lyon je domaćim remijem 2:2 s Leipzigom, do kojeg je došao nakon što je u drugom poluvremenu gubio 0:2, dramatično osigurao prolazak grupe Lige prvaka.

Međutim, nakon toga igrači nisu na svom stadionu s navijačima slavili velik i teško izboren uspjeh, nego su se s njima potukli.

Memphis Depay, kapiten, najbolji igrač i strijelac Lyona koji je postigao drugi gol za prolazak grupe, odlazeći s terena primijetio je da je jedan od ultrasa iz skupine Bad Gones na terenu razvio zastavu na kojoj piše "Marcelo odlazi". Uz poruku defanzivcu Lyona bio je i crtež magarca, koji predstavlja navijačima omraženog člana ekipe.

Vođa ekipei stao je u odbranu saigrača tako što se zatrčao prema navijaču s uvredljivom zastavom i istrgao mu je iz ruke, na što su s navijačke tribine prema Depayu krenuli brojni navijači, koje su zaštitari i policajci jedva zaustavljali da ne provale u teren i obračunaju se s Depayem. Neki su se i uspjeli probiti do njega, ali ubrzo su dotrčali ostali igrači Lyona te im se suprotstavili.

Marcelo se navijačima Lyona zamjerio tokom poraza kod Benfice, također u LP-u, nakon kojeg su ga počeli napadati na društvenim mrežama i vrijeđati na utakmicama. Ostali igrači Lyona solidarisali su se s Marcelom i zato više ne pozdravljaju navijače nakon pobjeda, prenosi S1.



(Admir Oručević)

 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.