12.12.2019. 11:46
0
Englezi šokirani potezom Amera Gojaka: To je loš primjer drugim igračima
Dinamo je sinoć na Maksimiru u šestom kolu grupe C Lige prvaka izgubio od Manchester Cityja 4:1 i ispao iz Evrope.

Hrvatski prvak otvorio je utakmicu krasnim golom Danija Olma u desetoj minuti, ali je puno kvalitetniji protivnik do kraja bez većih problema okrenuo i pobijedio. Dinamovi igrači bili su bijesni i na sudiju i na protivničke igrače nakon izjednačujućeg gola jer su smatrali da su trebali izbaciti loptu s obzirom na to da su dvojica Dinamovih igrača ležala na travnjaku prije nego što je Gabriel Jesus zabio gol.

No par trenutaka kasnije imali su sreće što španjolski sudac Carlos del Cerro Grande nije isključio Amera Gojaka, koji je laktom udario Rodrija u lice. Dinamov veznjak uopće nije gledao loptu, nego je čekao Španca da mu "sjedne" na lakat, ali sudac to nije vidio. Nije se aktivirao ni VAR, najvjerovatnije zato što sudac uopće nije dosudio prekršaj, jer da jest, VAR bi mu vjerovatno signalizirao da je riječ o isključenju.

Takvoj odluci čudili su se i komentatori i analitičari na engleskoj televiziji BT Sport koji su u poluvremenu komentirali ovu situaciju.

- To je bila čista namjera i uopće me ne bi čudilo da je dobio crveni karton. Odmaknuo se od lopte i udario ga, rekao je bivši Cityjev igrač Joleon Lescott, dok je Owen Hargreaves bio puno kritičniji.

- Koja je svrha VAR-a ako se u ovoj situaciji nije uključio? Svako bi u ovoj situaciji dosudio crveni karton. Uopće ne gleda loptu i udara ga laktom. To je loš primjer drugim igračima koji dobivaju crvene kartone za nenamjerne prekršaje, a netko se izvuče s ovakvom reakcijom, rekao je bivši engleski reprezentativac, prenosi s1.


(Admir Oručević)

Amer Gojak
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.