18.12.2019. 14:47
0
Bivši proslavljeni premijerligaški sudija u novoj ulozi
Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske pokazala je da je fudbalska javnost Republike Srpske potpuno okrenula leđa dugogodišnjem vladaru Miletu Kovačeviću i da je sazrelo vrijeme za promjene u entitetskoj kući fudbala.

Leđa su mu okrenuli i neki od bližih saradnika, a jedan od rijetkih koji je ostao uz njega je generalni sekretar FSRS, Goran Ćejić. On nije sinoć bio prisutan na Skupštini FSRS, baš kao ni Kovačević, a kako smo saznali on je na godišnjem odmoru, a dok je tako ne može se ni razmatrati o njegovoj smjeni.

Ipak, kako također saznajemo, i on je na izlaznim vratima FSRS, a naši izvori govore da će njegovo mjesto na poziciji generalnog sekretara FSRS zauzeti nekadašnji arbitar sa FIFA znakom, Ognjen Valjić, inače generalni sekretar PFS Banja Luka.

Podsjetimo, FSRS u tehničkom mandatu sada će da vodi prvi potpredsjednik Dušan Marković. Prvi korak je upoznavanje Republičke uprave za inspekcijske poslove sa urađenim, upoznavanje N/FS Bosne i Hercegovine sa svime, a zatim slijedi i održavanje Izvršnog odbora, na kojem bi trebalo da se zakaže nova Skupština FSRS, na kojoj bi trebao da bude izabran novi predsjednik FSRS koji će Savez voditi do redovnih izbora 2020. godine, prenosi S1.


(Admir Oručević)

RSSudija
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.