29.12.2019. 19:59
0
Liverpool savladao i Wolverhampton
Liverpool je u sklopu 20. kola Premiershipa na svom terenu dočekao ekipu Wolverhamptona, a konačan rezultat glasio je 1:0.

Mohamed Salah je imao prvu priliku na susretu kada je promašio veliku šansu, a njegov udarac je otišao preko gola. Isti igrač je opet zaprijetio u 22. minuti kada je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali golman Wolverhamptona je sjajno intervenisao te otklonio opasnost ispred svog gola. Liverpool je nastavljao napadati, a Wolves se branio, a novu priliku da postigne pogodak imao je Roberto Firmino u 31. minuti, ali njegov udarac je otišao pored desne stative.

Ipak su krunisali dominaciju na terenu pred kraj prvog poluvremena. Igrala se 42. minuta na utakmici kada je Sadio Mane postigao pogodak nakon asistencije Adama Lallane, što će se ispostaviti i jedini na ovoj utakmici.

Do kraja susreta vrijedi izdvojiti priliku koju je imao Rubin Vinagre, ali se rezultat na semaforu nije mijenjao, pa je ostalo 1:0.

Liverpool je nakon pobjede ostao na prvoj poziciji sa 55 bodova, dok je Wolverhampton završio na osmom mjestu sa 30 bodova, prenosi S1.




(Admir Oručević)

Liverpool
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.