19.1.2020. 11:15
0
Index o bivšem igraču Sarajeva: Prije 11 godina bio je u komi i zamalo umro, sada je u Hajduku
Nihad Mujakić postao je prva prinova za mandata Marija Stanića i Ivana Kepčije. Htio ga je dovesti i Osijek, ali na kraju su njih dvojica očito uspjeli u svom naumu da ga dovedu na Poljud.

Riječ je o 21-godišnjem stoperu koji je stigao na posudbu iz belgijskog Kortrijka. Radi se o posudbi na godinu i pol dana, a igrač bi se uskoro trebao pojaviti u Turskoj, gdje će i formalno potpisati ugovor s Hajdukom

Mujakića je Kortrijk kupio u veljači prošle sezone za 1.100.000 eura iz Sarajeva, a do kraja sezone ostao je u BiH, gdje je s klubom osvojio naslov prvaka. Otkako se vratio, upisao je samo dva nastupa. Mujakić je redovan mladi reprezentativac svoje države, ali iza njegove nogometne karijere stoji nevjerovatna životna priča. 

Nevjerovatna životna priča

U oktobru 2009. godine u vogošćanskom naselju Ugarsko zamalo je izgubio život. On i njegov polubrat Irhad Bašalija spavali su u obiteljskoj kući i otrovali se plinom zbog kvara na instalacijama. Mujakića i mlađeg polubrata spasila je majka, koja se usred noći probudila.

Oba dječaka bila su u nesvijesti, ispovraćani, a Irhadu je otac Islam odmah pružio umjetno disanje i tako ga spasio. Obojica su neko vrijeme bili u induciranoj komi, a Nihad se nešto lakše oporavio od posljedica. 

Hajduk je njegovim dovođenjem popunio rupu u rosteru na stoperskoj poziciji nastalu odlaskom Svatoka u Dnjipro.



(Patria / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.