10.3.2020. 22:58
0
Leipzig ponovo nadigrao Totenham: Njemački klub ovjerio prolazak u četvrtinu finala
Fudbaleri Red Bull Leipziga su večeras na svom stadionu rutinski ovjerili prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, a sa 3:0 su savladali ekipu Tottenhama.

Leipzig je tako još jednom potpuno nadigrao ekipu Josea Mourinha, te najavila da možda može biti i nova velika senzacija elitnog takmičenja.

Sve je bilo riješeno već na otvaranju susreta, pošto je zablistao Marcel Sabitzer. Austrijanac je prvo zatresao mrežu Huga Llorisa u 10. minuti na asistemciju Tima Wernera, a zatim i u 21. minuti. Tada mu je asistirao Angelino.

Do kraja prvog dijela smo vidjeli dominaciju njemačkog tima, koji je imao još nekoliko prilika, dok je Tottenham jednu jedinu imao preko Giovannija Lo Celsa u 42. minuti.

U nastavku nismo vidjeli previše toga, igralo se uglavnom na sredini terena, a posjed lopte je bio na strani gostiju iz Londona.

Ipak, oni nisu mogli ozbiljnije ugroziti gol Gulascija, koji je ostao nesavladan, a Leipzig je u samom finišu preko Forsberga stigao do još jednog gola, te razbio Pijetlove sa 3:0.



0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.