11.3.2020. 23:27
0
Atletico napravio čudo i nakon produžetaka izbacio aktuelnog prvaka
Fudbaleri Atletico Madrida napravili su senzaciju izbacivši aktuelnog prvaka Evrope, Liverpool, u osmini finala Lige prvaka. Redsi su slavili u regularnom toku rezultatom 1:0, no nakon produžetaka konačan rezultat glasio je 3:2 u korist madridske ekipe.

Od samog starta Liverpool je krenuo maksimalno ofanzivno kako bi nadoknadio deficit od jednog gola iz prve utakmice.

Veoma je teško nabrojati sve velike prilike koje su Redsi u ovom meču stvorili, no Jan Oblak je bio fenomenalan i do ludila je dovodio napadače aktuelnog prvaka Evrope.

U prvom dijelu, između ostalog, izdvaja se odlična šansa za Roberta Firmina nakon pola sata igre, kao i udarac Mohameda Salaha pored gola nešto ranije.

No, igrao se 43. minut kada je Alex Oxlade-Chamberlain divno centrirao sa desne strane, a Georginio Wijnaldum pogodio glavom za vodstvo Redsa na poluvremenu.

Ako je Liverpool imao inicijativu u prvom dijelu, onda se za drugi može reći prava opsada gola.

Sve je krenulo od 60. minute kada su domaći redali jednu za drugom šansom. Andy Robertson je u 66. minuti pogodio prečku glavom, da bi Oblak još u nekoliko navrata izludio napadače Liverpoola.

Pet minuta prije kraja vidjeli smo i divne makazice, ali Sadio Mane nije imao sreće da lopta završi u golu. Ostalo je 1:0 pa se otišlo u produžetke.

U produžecima poveli su domaći. Roberto Firmino je nakon udarca glavom pogodio stativu, no lopta mu se odbila i pogodio je praznu mrežu gostiju.

Kada su svi mislili da je tu kraj za Atletico, na scenu je stupio čudesni Marcos Llorente koji je postigao dva gola, nakon što je u drugom dijelu ušao u igru, za veliku radost gostiju.

U posljednjim trenucima meča gosti su istrčali kontru i Alvaro Morata je pogodio za konačnih 2:3.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.