3.4.2020. 10:42
0
UEFA: Nacionalna prvenstva riješiti na terenu, naredna sezona će kasniti
UEFA je nacionalnim savezima poručila da sezone završe na terenu, najvjerovatnije tokom ljetnjih mjeseci.

Iz Niona je saopćeno da bi odluke o prekidanju prvenstva bile preuranjene.

“Od izuzetne je važnosti da pandemija ne spriječi da se takmičenja odluče na terenu u skladu sa pravilima. Potrebno je da svi klubovi na osnovu rezultata cijele sezone budu nagrađeni. Sigurni smo da će fudbal moći da se igra u mjesecima koji su pred nama i bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bila bi preuranjena i neopravdana”, ističu iz UEFA.

Izvjesno je da će nova sezona početi sa zakašnjenjem.

“Naše radne grupe su već održale nekoliko sastanaka i došle su do određenih zaključaka kada je riječ o završetku sezone. Trenutno prave raspored prema kom bi se prvenstva igrala i u julu i u augustu, a kada se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Tražimo i način na koji ćemo odrediti početak nove sezone koja će početi malo kasnije”, objašnjeno je iz Evropske fudbalske unije.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.