23.4.2020. 9:35
0
Bale bolnicama u Cardiffu i Madridu donirao gotovo 1,2 miliona eura
Nogometna zvijezda Reala iz Madrida Gareth Bale je domaćoj bolnici u Velsu i bolnicma u Madridu, u svjetlu borbe protiv novog koronavirusa, donirao gotovo 1,2 miliona eura, objavile su agencije.

Velšanin je na snimku, objavljenom na društvenim mrežama od Fondacije za zdravstvo u Cardiffu, zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji u teškom vremenu "žrtvuju vlastito zdravlje za pomoć bolesnim".

Univerzitetskoj klinici u Velsu Bale je poklonio  688.000 eura.

- Ta klinika u mom srcu ima  posebno mjesto - kazao je  30-godišnji član madridskog Reala.

- Tamo sam rođen, pored toga, uvijek je podržavala moju porodicu. Zato bi moja porodica voljela da ih podrži ovom donacijom - izjavio je Velšanin. 

Bale je 500.000 eura namijenio bolnicama u Madridu, gdje je  virus Covid-19 dosad bio uzrok smrti više od 7.500 ljudi. 

 

(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.