3.5.2020. 19:21
0
Figo nakon 12 godina otkrio istinu: Mancini me ponižavao i patio sam u Interu
Legendarni nogometaš iz Portugala Luis Figo kazao je da ga je bivši trener Intera Roberto Mancini ponižavao te da je to jedini trener s kojim je imao probleme u karijeri.

Figo je u Inter stigao 2005. godine iz Real Madrida, a do 2008. godine trener mu je bio Mancini s kojim nikako nije imao dobar odnos. U intervjuu za italijanske medije, Figo je otkrio šta se to dešavalo "iza zatvorenih vrata".

"U početku je sve bilo kako treba, a onda su se odnosi pogoršali", kazao je Figo te nastavio:

"Nije bilo razumijevanja na ljudskom nivou. On je jedan od onih koji su me ponižavali tokom cijele karijere. Patio sam u Interu, ali ne zato što sam malo igrao. Sjećam se da me jednom zagrijavao 85 minuta, a nakon toga me ubacio u igru na kraju meča samo da vidi da li ću eksplodirati. Potrebno je poštovanje, ja nisam imao 20, već 34 ili 35 godina", kazao je Figo.

Mancini je tokom čitave trenerske karijere imao probleme s brojim igračima i nije previše mario za tim, a danas je selektor reprezentacije Italije s kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.