23.5.2020. 9:00
0
Nastavlja se Bundesliga
Utakmicama 27. kola danas će biti nastavljena sezona Bundes lige, nakon što je proteklog vikenda odigrano prvo kolo posslije pauze uzrokovane koronavirusom.

Dva susreta izdvajaju se kao derbi mečevi.

U Monchengladbachu će domaća Borussia dočekati tim Bayer Leverkusena, što će biti susret treće i petoplasirane ekipe. Borussia na trećoj poziciji ima samo dva boda više u odnosi na današnjeg rivala. 

Šestoplasirani Wolfsburg dočekat će u gradu Volksvagena pretendenta na titulu, drugoplasiranu Borussiju Dortmund, koja za liderom Bayernom iz Minhena kasni četiri boda i samo joj je pobjeda u opticaju. S druge strane Wolfsburg se bori za posljednje mjesto koje vodi u Evropu i nema pravo na kiks. 

Lider na tabeli, minhenski Bayern dočekat će Eintracht Frankfurt, koje se nalazi na 13. poziciji, samo pet bodova iznad zone ispadanja. 

Sedmoplasirani Freiburg, koji se također nada evropskim takmičenjima, dočekat će ove sezone iznimno loši Werder iz Bremena. Tim iz Bremena je na pretposljednjoj poziciji i velike su šanse da ova ekipa, iako s velikim renomeom, završi u drugom rangu njemačkog fudbala. 

Fenjeraš Padeborn dočekat će Hoffenheim, koji još gaji nade u plasman u evropska takmičenja. 

Četiri susreta današnjeg programa počinju u 15.30 sati, a samo će Basern i Frankfurt igrati od 18.30 sati. 

Svi mečevi zbog prevencije COVID-19 igraju se bez prisustva publike.

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, a Herta je u gradskom derbiju demolirala Union Berlin s 4:0. Naš internacionalac Vedad Ibišević dao je prvi i asistirao za drugi go.

Bundesligašku tabelu predvodi Bayern s 58, slijedi Borussia Dortmund s 54, a trećeplasirana Borussia Monchengladbach ima 52 boda.

(Patria) 

Sport
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.