14.6.2020. 22:23
0
Teška povreda golmana Galatasarayja: Fatih Terim skoro zaplakao
Golman Galatasarayja Fernando Muslera doživio je tešku povredu u meču 27. kola turske Super lige protiv Rizespora nakon što se žestoko sudario s jednim protivničkim igračem.

Pomenuta situacija desila se u 13. minuti meča nakon što je Muslera istrčao na jednu loptu, a njega je protivnički igrač slučajno udario u padu i pri tome ozbiljno povrijedio njegovu nogu, tačnije koljeno i dio ispod koljena.



Prekid igre trajao je punih 10 minuta dok su ljekari pokušavali pružiti prvu pomoć ovom golmanu iz Urugvaja, a nakon toga je on napustio teren u kolima hitne pomoći i odmah je prevezen u bolnicu gdje će mu se dalje pružiti pomoć.


 


Na njegovom licu odmah se mogla vidjeti bolna grimasa, a na usporenom snimku vidi se kako ga je protivnički igrač nenamjerno udario u koljeno i to u trenutku kada je ono bilo u veoma nezgodnom položaju.

Ta povreda očigledno je imala veliki utjecaj na igrače Galatasarayja koji su potpuno pali psihički nakon toga i kao da više nisu bili ista ekipa, a Rizespor je to iskoristio i u prvom poluvremenu stigao u vodstvo.

 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.