16.6.2020. 22:46
0
Bayern prvak Njemačke 30. put!
Bayern je bez izgubljenog boda od povratka fudbala u Njemačkoj i bilo je jasno i ranije, posebno nakon pobjede u Dortmundu, da će odbraniti naslov prvaka, a večeras je stigla i zvanična potvrda.

Bavarci su odigrali još jedan dobar meč, a iako isti nije bio pretjerano efikasan, kako smo naučili kada igra sastav iz Minhena, gol Roberta Lewandowskog iz 43. minute bio je dovoljan za 30. titulu.

Bayern ima devet bodova više od Borussije, pa je više nebitno kako će se stvari odvijati do kraja i kako će Milioneri sutra igrati protiv Mainza.

Važno je napomenuti da je nevjerovatni Lewandowski trenutno na 31 golu i ubjedljivo je prvi strijelac lige te i dalje juri rekord Gerda Mullera po broju golova u jednoj sezoni Bundeslige (40). Za kraj dijela o Bayernu naglasimo da je ovo bila deseta uzastopna titula najvećeg njemačkog kluba.

Odigrana su još tri meča ovog kola večeras. Vedad Ibišević je zabio novi gol, ali njegov dobro iskorišteni penal na kraju nije pomogao Herthi da se spasi poraza u Freiburgu, koji je slavio s 2:1. Union Berlin je s 1:0 savladao Paderborn (Zolinski autogol u 27. minuti), dok je nešto ranije Borussia M'gladbach dobila Wolfsburg s 3:0. 

Paderborn je i zvanično ispao iz Bundeslige jer dva kola prije kraja ima nedostižnih osam bodova zaostatka za Werderom i Fortunom Dusseldorf.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.