3.7.2020. 10:15
0
Prije 26 godina zbog autogola na Mundijalu je ubijen Andres Escobar: Ubica pucao po njemu i vikao "Gol, gol"
Andres Escobar, poznati kolumbijski fudbaler, ubijen je na jučerašnji dan prije 26 godina.

Piše: Haris Ahbabović

Razlog njegovog ubistva bio je autogol kojeg je postigao protiv Amerikanaca na Mundijalu u ovoj zemlji, a koji je Kolumbiju koštao ispadanja već u grupnoj fazi. Ono što je posebno zanimljivo, Kolumbiji su mnogi predviđali visok plasman na SP, a legendarni Pele je čak rekao da je Kolumbija jedan od favorita pred ovaj Mundijal.

- Nakon ovakve pogreške, zaslužuje samo metak, rekao je svojevremeno Alan Hansen komentirajući utakmicu za engleski BBC.

Naravno, ugledna TV kuća kasnije se izvinila svim svojim gledateljima zbog ove nesmotrene i glupe izjave Hansena.

- Odigrali smo loše. Vidimo se uskoro jer život ne završava ovdje - rekao je Escobar nakon te utakmice, te se izvinio svim Kolumbijcima.

Selektor ga je savjetovao da odgodi povratak u Kolumbiju, međutim on je to odbio. Vratio se i tog kobnog 2. juna 1994. je u rodnom Medelinu izašao je u noćni provod.

Navodno je ispaljeno šest metaka, a ubica je pucajući prema Escobaru svaki put vikao "Gol, gol". 

Bivši član bande Pabla Escobara u dokumentarcu "Dva Escobara" ovako je objasnio što se dogodilo:

- Njihov ego bio je maksimalno napumpan nakon što su doprinijeli ubistvu Pabla Escobara. To su oni učinili.

Njegov prezimenjak Pablo Escobar, jedan od najpoznatijih kriminalaca ikada, ubijen je 1993. godine, a najpoznatiji kriminalac u državi bio je omiljen jer je davao dosta novca sirotinji. Nakon njegove smrti zavladao je haos, jer počele su borbe među kriminalnim grupama. Navodno su neke od njih izgubile dosta novca na SP-u zbog neočekivanih rezultata, pa je i to bio jedan od razloga za ubistvo drugog Escobara, Andresa Escobara.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.