5.7.2020. 0:00
0
Milan savladao Lazio i gurnuo Juventus ka tituli prvaka
Najbolju partiju ove sezone Milan je odigrao u 30. kolu Serije A. Rossoneri su s ubjedljivih 0:3 na gostovanju pobijedili Lazio.

Poslije početnog ispitivanja snaga gosti iz Lombardije do vodstva stižu u 23. minuti kada je pogodio Calhanoglu lijepim udarcem sa oko 20 metara.

Nebeskoplavi su se pokušali probuditi, ali pošto nije bilo suspendovanih napadača Immobilea i Caiceda nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti.

U 34. minuti opravdano je dosuđen penal za Milan nakon što je lopta u ruku pogodila Radua. Ibrahimović je pogodio uz dosta sreća jer je Strakosha bio na lopti koja je nekako završila u mreži.

Lazio se na startu drugog dijela pokušao vratiti u igru. U 53. minuti su i uspjeli pogoditi, ali je poslije pregladanja snima ustanovljenoa da je strijelac Lazzari bio u ofsajdu.

Pitanje pobjednika je definitivno riješeno u 60. minuti. Lijepu akciju gostiju golom je krunisao Rebić koji je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog Ibrahimovića.

Do kraja meča nije bilo rezultatskih promjena s tim da je Milan imao još nekoliko izglednih prilika da postigne još koji gol, posebno Hernandez koji je u 81. minuti šutirao pored stative sa peterca.

S ovom pobjedom svakako mogu najviše biti zadovoljni u Juventusu koji je pobjegao Laziju na +7 te se u Torinu već počinje hladiti šampanjac za deveti uzastopni Scudetto.

Kada su u pitanju bh. reprezentativci, Rade Krunić je na terenu proveo posljednjih 20-ak minuta. Asmir Begović je meč odgledao s klupe, dok Senad Lulić još uvijek nije oporavljen i nije nastupio.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.