17.7.2020. 11:31
1
Nedžad Ajnadžić odgovorio FK Sarajevo: Načelnik nije taj koji može dozvoliti obraćanje ili prisustvo na sjednici!
FOTO: Slobodna Bosna
Načelnik sarajevske Općine Centar, Nedžad Ajnadžić, odgovorio je Fudbalskom klubu Sarajevo, nakon jučerašnjeg saopćenja iz sarajevske Titove 38b u kojem je istaknuto da predstavniku kluba s Koševa nije dozvoljeno obraćanje na sjednici Vijeća.

- Povodom otvorenog pisma Uprave FK Sarajevo od 16. jula 2020. godine u kojem se ističe da predstavnicima ovog kluba nije data mogućnost da se obrate na sjednici Općinskog vijeća, a radi istinitog informisanja javnosti želim da istaknem sljedeće: 

Tačno je da su se predstavnici FK Sarajevo obratili sa zahtjevom da prisustvuju sjednici na kojoj bi se raspravljalo o problemima stadiona Koševo i eventualnim modelima ustupanja ovog objekta fudbalskom klubu.

Navedeni zahtjev sam uredno proslijedio onima koji odlučuju o takvim zahtjevima, a to je rukovodstvo Općinskog vijeća. Napominjem, načelnik nije taj koji može dozvoliti obraćanje ili prisustvo na sjednici, već je to u isključivoj nadležnosti Vijeća.

Pored navedenog, ističem da se obraćanje po određenom pitanju, o kojem Vijeće raspravlja, može tražiti isključivo na samoj sjednici i u trenutku rasprave po tom pitanju, a dozvolu za obraćanje može dati samo Vijeće i to glasanjem i natpolovičnom podrškom vijećnika. Dakle, načelnika u toj priči opet nema.

Ono gdje sam dao svoje obećanje i što se nalazi u nadležnosti načelnika jeste predlaganje tačaka za dnevni red. Žao mi je ako ste dobili pogrešnu informaciju ili od nekoga bili obmanuti, ali informacija o poduzetim aktivnostima u pogledu modernizacije i rješavanja statusa Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’ se nalazila na dnevnom redu sjednice.

Javno sam kazao da će Memorandum koji je bio proslijeđen FK Sarajevu biti u materijalu koji je upućen Općinskom vijeću. U istoj informaciji sadržan je i Memorandum FK Sarajeva i taj cjelovit dokument sa drugim materijalima u okviru jedinstvene Informacije upućen je za razmatranje na sjednici koja je održana 16. jula 2020. godine.

Ponavljam, sve što je u nadležnosti općinskog načelnika, urađeno je i ispoštovano. Tačno onako kako sam i javno kazao. Žao mi je što se predstavnici FK Sarajevo nisu pojavili na sjednici jer je bez njihovog neposrednog obraćanja i učešća bilo bespredmetno raspravljati o ponuđenim memorandumima.

U tom smislu, upućujem Vam apel da delegirate predstavnike FK Sarajevo i osobu koja će se obratiti na sjednici Općinskog vijeća koja je planirana za kraj jula ili početak augusta. Takav dopis uputite na kabinet načelnika, ali i predsjedavajuće Općinskog vijeća i vjerujem da već na sljedećoj sjednici možemo doći do najboljeg rješenja koje će zadovoljiti i Upravu i navijače FK Sarajevo i Općinu Centar, kao i sve naše građane.

I dalje ostajem pri ranije iznesenom stavu i dajem podršku da se predstavnici FK Sarajevo neposredno obrate Vijeću sa prijedlogom Memoranduma kluba, odnosno viđenjem korištenja i upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase", rekao je Nedžad Ajnadžić.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.