5.8.2020. 20:51
0
Kraj evropskog sna za Višću i Basaksehir: Copenhagen prejak za turskog šampiona
Ekipa Basaksehira ispala je iz Evropa lige nakon što je večeras u Kopenhagenu od istoimenog domaćina izgubila sa visokih 3:0 u revanšu osmine finala.

Tako je Kopenhagen prošao dalje i igrat će u četvrtfinalu protiv Manchester Uniteda koji večeras treba ovjeriti plasman tamo u revanšu protiv LASK-a.

Podsjetimo, u prvom meču Basaksehir je u martu dobio Kopenhagen kući sa 1:0, ali večeras je naprosto pregažen.

U večerašnjem susretu domaći su poveli već nakon četri minute a pogodio je Wind. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Na samom početku nastavka potpuni potop gosta. Prvo je Wind sa penala u 52. minuti doveo Kopenhagen u vodstvo od 2:0 i već tada rezultat koji ekipi osigurava četvrtfinale, da bi 10 minuta kasnije Falk postavio konačnih 3:0.

Naš Edin Višća upisao je svih 90 minuta i imao par dobrih akcija te jednu dobru priliku u drugom dijelu, ali do gola nije mogao.

U drugom susretu koji je počeo od 18.55 časova Šahtar je sa također 3:0 dobio Wolfsburg. U prvom meču bilo je 2:1 za Ukrajince pa Šahtar de dalje.

Ukrajinci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Frankfurt - Basel. Revanš susret tog meča osmine finala igra se sutra, a Basel je prvi duel dobio 3:0 tako da bi on trebao biti rival Šahtaru u narednoj fazi.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.