7.8.2020. 16:48
0
Ajnadžić imenovao tim koji će pregovarati sa FK Sarajevo: U timu legende Sarajeva, Faruk Hadžibegić i Muhamed Alaim
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić imenovao je tim za pregovore sa ovlaštenim predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo, u cilju realizacije odluke Općinskog vijeća Centar Sarajevo od 29. jula 2020. godine, kojom se Fudbalskom klubu Sarajevo dodjeljuje u zakup Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" na period od 30 godina, s mogućnošću produženja za dodatnih 15 godina.

Ovaj tim radit će na izučavanju i pripremi pravne, materijalne i tehničke dokumentacije kao osnove za pregovore, putem kojih će se razmotriti i usaglasiti između Općine kao vlasnika i zakupodavca i FK Sarajevo kao zakupoprimca i korisnika stadiona sa pripadajućim prostorijama unutar stadiona svi bitni elementi, odnosno bliže utvrditi međusobna prava i obaveze u vezi sa budućim upravljanjem i korištenjem ovog fudbalskog stadiona.

Usaglašeni prijedlog notarski obrađenog ugovora o zakupu između Općine Centar i FK Sarajevo biće upućen Općinskom vijeću na razmatranje i odlučivanje, saopćeno je iz Općine Centar.

Tim Općine Centar će predvoditi načelnik Ajnadžić, u čijem odsustvu će ga mijenjati Mustafa Resić, a članovi tima su i Fahrudin Kurtović,  Belma Bašović, Muhamed Alaim, Faruk Hadžibegić (kojeg će u slučaju odsustva mijenjati neko od drugih legendi FK Sarajevo), te Velija Katica i Sejad Đozo, kao i profesori Simić Milić, Željko Šain i Vedad Silajdžić.

Ajnadžić je obavijestio članove tima da će predložiti Općinskom vijeću da na narednoj sjednici donese odluku kojom će se utvrditi da je Fudbalski klub Sarajevo sportska organizacija od posebnog interesa za Općinu Centar.

Podsjetio je da je FK Sarajevo u prethodnih 73 godine svoga postojanja upravo na stadionu Koševo, u općini Centar, postigao najveće sportske uspjehe, osvojio veliki broj šampionskih titula, odigravao velike međunarodne utakmice sa Real Madridom, Interom, Manchester Unitedom, doprinio popularizaciji nogometne igre i svojim vrhunskim dostignućima u oblasti ovog sporta dobio povjerenje na desetine hiljada ljubitelja fudbala, kako u Sarajevu tako i širom Bosne i Hercegovine, te promociji grada Sarajeva na međunarodnoj sceni.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.