8.8.2020. 18:57
0
Mladost se dva puta vraćala i osvojila bod protiv Sarajeva
Aktuelni šampion Sarajevo gostovao je Mladosti iz Doboj-Kaknja u susretu 2. kola M:Tel Premijer lige BiH i neočekivano ostao bez pobjede. Krajnji rezultat glasio je 2:2.

Domaći su za razliku od uvodog meča sa Borcem, kada su u Banjoj Luci deklasirani sa 6:0, pokazali znatno bolju igru.

Sarajevo je imalo inicijativu, ali je realizacija u prvom poluvremenu izostala. Handžić je ozbiljno zaprijetio već u 1. minuti, ali je lopta otišla pored gola. Isti igrač imao je dobru priliku i u 17. minuti, ali opet nije bio precizan. Isti slučaj i u 29. minuti. Handžić je ponovo bio u šansi, no šutirao je preko gola.

Gosti su u 35. minuti imali najbolju priliku. Velkoski je pokušao, a Lalić sa gol linije izbacio loptu.

Drugi dio susreta počinje šansom Pidre, čiji udarac brani Bukvić.

Penal za Sarajevo u 58. minuti. Rahmanović je oboren, a siguran s bijele tačke bio je Tatar.

Mladost vrlo brzo dolazi do izjednačenja. Strijelac je bio bivši igrač bordo momčadi Hadžić u 61. minuti.

Sarajevo ipak vrlo brzo ponovo postiže pogodak. Za sve promašaje iz prvog poluvremena iskupljuje se Handžić golom u 68. minuti.

Šerbečić nije bio precizan u 74. minuti, a onda šok za goste. Alić spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca u 80. minuti poravnava na 2:2.

Za Mladost su igrali: Bukvić, Vazda, Hadžić, Mahmić, Nikolić, Begić, Biber, Marić, Lalić, Alić, Dedić.

Sarajevo je nastupilo u sastavu: Kovačević, Hodžić, Pidro, Miličević, Šerbečić, Oremuš, Đokanović, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Handžić.

Sarajevo nakon ovog remija ima četiri boda, dok je Mladost stigla do svog prvog boda.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.