18.8.2020. 10:25
0
Lazio bijesan: David Silva otišao u Real Sociedad
Bivši nogometaš Manchester Cityja David Silva potpisao je ugovor sa španskim prvoligašem Real Sociedadom, nakon što je napustio engleski klub.

Silva, 34, napustio je City nakon poraza od Lyona u Ligi prvaka, nakon deset godina u Manchesteru. Sa baskijskim timom potpisao je dvogodišnji ugovor, prenosi Eurosport.

- Real Sociedad postigao je dogovor sa Davidom Silvom i kanarski nogometaš će igrati za tim Txurija Urdina naredne dvije sezone, do 30. juna 2022. - saopćeno je iz kluba.

Silva u Sociedad dolazi kao slobodan igrač. 

Međutim, on je trebalo da potpiše ugovor sa Laziom, ali je Sociedad "uskočio" italijanskog tima i u svoje redove doveo bivšeg španskog reprezentativca. Italijanski novinar Fabrizio Romano na Twitteru je napisao kako je Lazio već bio dogovorio potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Silvom i zakazao ljekarski pregled u Rimu. "Real Sociedad kontaktirao ga je tajno. Lazio je bijesan. Ugovor je potpisan".

City je ranije saopćio da će ispred stadiona podići statuu španskog nogometašu, koji im je pomogao u osvajanju četiri naslova prvaka Engleske.

Silva je ranije govorio da mu je želja da se vrati u svoj matični klub Las Palmas ali da to ne bi učinio ukoliko bi značilo igranje u drugoj ligi.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.