20.8.2020. 15:46
0
"Protiv Mladosti smo apsolutni favoriti. Pitaćemo se više nego oni i toga se bojim"
Fudbaleri Željezničara u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na stadionu Grbavica dočekuju ekipu mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Trener Željezničara Amar Osim ističe da njegova ekipa, za razliku od prethodna četiri kola, u ovaj susret ulazi kao apsolutni favorit. 

- Protiv Slobode smo bili favoriti, a ovdje smo apsolutni favoriti. Mladost je ekipa koja je primila najviše golova i koja je imala dosta problema u pripremi za prvenstvo. S druge strane mi smo prvi, tako da nismo bili loši do sada. Pitaćemo se više nego oni i toga se bojim, jer zadnji put kada smo u oktobru protiv njih odigrali sličan meč dobili smo jedva s 2:1 - izjavio je Osim.

Ističe da evropska utakmica protiv Maccabija naredne sedmice neće imati uticaj na sastav Željezničara za sutrašnji meč, a nada se da neće imati uticaj ni na igrače. 

- Trudit ćemo se da ne utiče na nas, da ne mislimo na to i da pobjedom odemo na pauzu. U tom slučaju bi nam bilo lakše i protiv Maccabija protiv kojeg nemamo šta izgubiti jer smo autsajderi. Utakmica protiv Mladosti je važna i nemamo puno prostora za grešku, jer vidjeli smo i prošle sezone da smo izgubili prvo mjesto u trenutku prekida - dodao je Osim. 

Igrač Željezničara Mladen Veselinović upozorava da je protiv Mladosti potrebna potpuna ozbiljnost svih igrača. 

- U prvenstvo smo dobro ušli, imamo četiri pobjede u isto toliko mečeva, ali znamo i da Mladost niti jednom nismo lagano pobijedili ovdje. Ulazimo maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo osvojiti tri boda. Moramo igrati oprezno i kao i svaki meč do sada dati sve od sebe da osvojimo tri boda - zaključio je nogometaš. 

Susret na Grbavici igra se u petak od 19 sati.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.