3.9.2020. 22:54
0
Španci u zadnjoj sekundi izjednačili protiv Njemačke
Reprezentacija Njemačke večeras je u Stuttgartu remizirala sa Španijom (1:1) u derbiju prvog kola Lige nacija, dok je Ukrajina savladala Švicarsku sa 2:1.
Meč na Mercedes-Benz Areni je mogao opravdati očekivanja jer smo vidjeli mnogo šansi na obje strane. Španci su na početku prijetili i imali su odličnu šansu u 14. minuti preko Rodriga, ali se on spetljao.

Sane je četiri minute kasnije sjajno šutirao, ali maestralnom odbranom gol Španije spasio je De Gea. U 23. minuti odlična šansa za Crvenu furiju. Busquets je pokušao sa sedam-osam metara, ali Trapp je bio siguran.

U finišu prvog poluvremena obje ekipe su imale nekoliko dobrih akcija, ali promjene rezultata nije bilo. No, već na startu drugog poluvremena vidjeli smo gol.

To se desilo u 51. minuti kada su Nijemci odigrali fantastičnu akciju, a lopta na kraju dolazi do Wernera koji sjajno pogađa za 1:0.

Španija je nakon toga krenula po izjednačenje. Ruiz je pokušao u 65. minuti, ali Trapp ponovo siguran. Nekoliko minuta kasnije s 20-tak metara fantastično šutira Thiago Alcantara, no lopta je otišla tik pored stative Njemačke.

U 78. minuti prijeti i Sule nakon kornera kada je šutirao glavom, ali je De Gea ponovo odlično reagovao. I kada su svi očekivali kraj Španija je izjednačila. 

To se desilo u 95. minuti kada je gol za 1:1 postigao Gaya za veliko slavlje Španaca. Nijemci su se žalili da je Orsato previše produžio meč, te je odmah nakon gola Španije svirao kraj.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.