4.9.2020. 16:20
0
Je li se Goran Čerkez pita čak i ko smije, a ko ne smije na tribine bh. stadiona?!
Sportska publika još uvijek očekuje prve vijesti o povratku na tribine. Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH kazao je danas da se intenzivno govori o povratku navijača na stadione u Bosni i Hercegovini, iako je broj zaraženih korona virusom svakog dana dosta velik.

To bi se trebalo desiti do kraja mjeseca, a ukoliko se ne bude pridržavalo uputa i prije isteka od 14 dana ukinut će odluku.

Istakao je kako tu ipak postoji mnogo detalja koji se trebaju usaglasiti.

“Naprimjer, predloženo bi bilo da se po tribini koristi 10 posto sjedećih mjesta, da se drži distanca i sjedi na označenim mjestima uz nošenje maske i to ne bi bio rizik. Međutim, strah nas je rizika nakon toga i tu smo spremni dati upute da se pojača nadzor u obližnjim kafanama i takvim mjestima i pokušamo vratiti ljude normalnom životu zbog mentalnog zdravlja. Ukoliko eksperimentalna faza prođe kako treba do kraja mjeseca bi publika na stadionima mogla biti na tribinama. Bitno je naglasiti da se ovo još ne može primjenjivati na sportove u zatvorenom”, rekao je Čerkez.


Podsjećanja radi, osim publike, na tribine bh. stadiona maltene da ne mogu ni novinari, tačnije može samo šest novinara, koji su uglavnom predstavnici medija koji se vode kao medijski partneri fudbalskih klubova. Takva odluka NSBiH naišla je na mnoštvo osuda od ostalih novinara koji nemaju pristup utakmicama. 

Iz Saveza se pravdaju mjerama koje se moraju poštovati, iako na tribine može da stane mnogo veći broj novinara, a da se poštuju mjere. U neformalnim razgovorima sa ostalim kolegama, dobili smo informaciju da se NSBiH također poziva i na odluke Ministarstva zdravlja FBiH, kao i na preporuke Gorana Čerkeza.

(Patria / Source.ba)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.