4.9.2020. 20:29
0
"Ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravni spor. Uprava kluba na čelu s Bartomeuom je katastrofa!"
Konačno je došao kraj sapunici vezanoj za status Lionela Messija. Svjetski mediji su u proteklom periodu iz dana u dan izvještavali o tome da Argentinac nakon 20 godina napušta Camp Nou, međutim od toga svega na kraju neće biti ništa.

Nakon višesatnih razgovora s rukovodstvom kluba Messi je donio odluku da ostane u Barceloni barem još jednu sezonu i da onda kao slobodan igrač odluči šta dalje, ali daleko od toga da je sretan zbog ovakvog raspleta.

“Nisam bio sretan i htio sam otići. To mi ni na koji način nije dopušteno i ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravni spor. Uprava kluba na čelu s Bartomeuom je katastrofa”, rekao je Leo Messi za Goal.com, a intervju je objavljen u 18 sati.

“Mislio sam i bio siguran da mogu slobodno otići, predsjednik je uvijek govorio da na kraju sezone mogu odlučiti hoću li ostati ili ne. Sada uporno tvrde da im vijest o odlasku nisam priopćio prije 10. juna, a tada smo se još takmičili u prvenstvu zbog korona virusa. Ostat ću u klubu jer mi je predsjednik rekao da je jedini način da odem bez plaćanja klauzule od 700 miliona eura, što je nemoguće. Druga opcija bila je otići na sud, a to nikad ne bih napravio jer Barcelona je klub koji volim, klub koji mi je dao sve otkad sam došao.”

Messi sada kreće s pripremama za novu sezonu pod novim trenerom Ronaldom Koemanom.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.