24.9.2020. 22:45
0
Portugalski golman izbacio Zrinjski iz Evrope
FOTO: Zrinjski
Nogometaši Zrinjskog oprostili su se od Evropske lige u trećem pretkolu porazom na gostovanju kod ciparskog Apoela, i to nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2, a na kraju ukupno 6:4 za Ciprane.

Iako se prvih deset minuta igralo uglavnom na polovici Zrinjskog, Mostarci su poveli u 11. minuti preko Josipa Ivančića, koji je ubačaj Slobodana Jakovljevića s lijeve strane glavom pospremio u mrežu.

Vodstvo Zrinjskog potrajalo je samo tri minute. Već u 14. minuti Omer Atzili je natrčao na jednu povratnu loptu i s desetak metara prizemnim udarcem svladao Ivana Brkića.

Nakon izjednačenja Apoel je nastavio napadati, a Ciprani su do vodstva došli u 26. minuti nakon udarca iz kuta. Atzili je ubacio loptu u pet metara na glavu Atdhea Nuhiua, a 198 centimetara visoki napadač pogodio je za 2:1.

Nakon toga tempo igre je pao i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Za razliku od prvog poluvremena u kojem su Mostarci cijelo vrijeme bili u podređenoj ulozi, Zrinjski je odigrao puno boljih drugih 45 minuta. "Plemići" su bili su rastrčaniji i opasniji, a nagrada za takvu igra došla je u 69. minuti kada je Nemanja Bilbija izjednačio na 2:2.

Domaća obrana u nekoliko navrata nije uspjela "očistiti" loptu ispred svog gola, lopta je na kraju došla do Bilbije koji je s jedanaest metara šutirao po zemlji i pogodio za izjednačenje.

Zrinjski je bio bolja momčad do kraja prvih 90 minuta igre, ali golova više nije bilo, pa se ušlo u produžetke.

U 104. minuti Zrinjski je imao dobru priliku nakon kontranapada Miljana Govedarice. Krilni napadač Zrinjskog sjurio se po desnoj strani prema kaznenom prostoru Apolea, šutirao je iskosa s petnaestak metara, ali je domaći vratar bio na mjestu.

U 114. minuti Apoel je imao solidnu šansu. Nakon prekida Ben Sahar je s pet-šest metara neometan šutirao glavom, ali ravno u golmana Brkića.

S obzirom da u 120 minuta nije bilo pobjednika odluka je pala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Četiri od pet Apoelovih izvođača kaznenih udaraca bilo je uspješno, a odlučujuću ulogu odigrao je portugalski vratar Miguel Silva koji je obranio jedanaesterce Govedarici i Bilbiji, te tako poslao svoju momčad u playoff rundu Europske lige.


(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.