1.10.2020. 23:28
0
Pobjeda Barcelone nad Celtom, Pjanić meč gledao s klupe
Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima pobijedili Celtu Vigo sa 3:0 u meču četvrtog kola La Lige.
Barcelona je uspjela na tradicionalno neugodnom gostovanju da dođe do tri boda, a čak su većinu meča igrali s igračem manje.

Katalonci su odlično počeli meč i poveli već u 11. minuti kada je Ansu Fati postigao sjajan gol nakon asistencije Coutinha, te je nastavio sjajnu seriju koju je počeo protiv Villarreala.

No, sve je za Barcelonu otežao Lenglet koji je u 42. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Međutim, mnogi smatraju da mu je sudija prestrogo dao karton, te da je Lenglet trebao ostati na terenu.

Iako se očekivalo da će Celta u nastavku meča krenuti po izjednačenje ili čak preokret to se nije desilo. Na startu drugog dijela Barca je odlično igrala i brzo stigla do gola.

U 51. minuti Messi je napravio dar-mar u kaznenom prostoru Celte, ubacio je loptu u petarac, a nju je u svoju mrežu poslao Olaza za 0:2.

Celta je u finišu utakmice imala dvije odlične šanse preko Nollita, ali gola nije bilo. Posljednju riječ imali su gosti koji su u sudijskoj nadoknadi došli do 0:3, a strijelac je bio Sergi Roberto. Barcelona je tako nakon šest godina konačno uspjela da slavi u Vigu i osvoji tri boda.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić večerašnju pobjedu katalonskog kluba odgledao je s klupe za rezervne igrače.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.